Om

Velkommen til trangtihylla.wordpress.com!

Bibliotekarer, bokelskere og elskere av nostalgi er alle hjertelig velkomne.

Dette nettstedet er et utvalg av bøker som finnes i folkebibliotek som vi synes er morsomme, men som kanskje ikke er veldig bra å ha i en samling som ønsker å være aktuell og relevant.

Ingen bibliotek er nevnt med navn for å beskytte de som ønsker å sende inn eksempler på gode kasseringskandidater. Poenget er ikke å henge ut noen bibliotek, men å bidra til refleksjon over det vi tar vare på i biblioteket.

Bibliotekaren som publiserer på dette nettstedet heter Jannicke. Hun er biblioteksjef ved Trondheim folkebibliotek, men har tidligere blant annet jobbet i Viken fylkesbibliotek. Synspunktene på denne bloggen er hennes egne.

Kriteriene for inkludering av titler på bloggen er rett og slett det som setter oss i godt humør. Ingen av bøkene som presenteres er spesielt ille (unntatt, kanskje noen få!). Dette er bøker som er foreldet eller generelle kandidater for kassering.

Bloggen representerer ikke noen fasit eller standard for hva et folkebibliotek skal ha i sine hyller. Alt vi ønsker er å skape litt humor i hverdagen og kanskje noen tanker til ettertanke om samlingsutvikling og kassering.

Kommentarer er veldig velkomne!

Vi vil gjerne ha tips om gode kandidater for kassering. Send gjerne inn innskannede omslag av bøker du ønsker å ha på bloggen til epost: janniro@gmail.com

Ideen til bloggen er hentet fra USA hvor de har bloggen: Awful Library Books

Følgende hyggelige svar kom fra bloggens eiere da jeg spurte om å få bruke ideen i Norge:

Hello Jannicke!
Thank you for your comments!  I enjoyed your pictures on Flickr http://www.flickr.com/photos/buskfyb/collections/72157623334641144/.  I’m so glad that weeding (kassering!) is an international endeavor – it’s such a necessary project, and in the U.S. it is often neglected in many libraries.  Imitation is the truest form of flattery, so we are flattered that you modeled your blog after ours.
Enjoy!

Holly

3 svar på “Om”

Takk for det. Det er dessverre en god del bøker i norske bibliotek som egner seg godt for kassering. På denne bloggen finnes et godt utvalg av verdige kandidater. «Yoga for kvinder over de fyrre» og «på go’fot med føttene» er et par av mine favoritter.

Svar

Er veldig klar over det. Har kjøpt en del av disse, for humoren sin del. Kanskje dere får eit bidrag eller to av meg etter hvert. Er det kun bibliotekbøker dere poster, eller er andre bøker av interesse?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s