Kategorier
Innsendte tips Politikk og samfunn

Ungdom og idoler

ungdom forside

Ungdom og idolpåvirkning
Kåre Rørhus
1993

Det er ekstra hyggelig når Trangtihylla får inn kasseringstips. Under er begrunnelsen på hvorfor denne boka nå får en velfortjent plass på bloggen. 1993 virker uendelig lenge siden.

«Ungdom og idolpåvirkning» – greit nok tema, men preget av å være skrevet i en fortidig medievirkelighet, i 1993. Forsidebildet var ikke så relevant/tidsriktig, tror ikke det er mange ungdommer som har Sissel Kyrkjebø og Jahn Teigen som idol nå lenger.

En (stereo)typisk beskrivelse av ungdom (beskrivelsen er av en virkelig gutt som er en del av den empiriske studien) på 90-tallet, s. 315: «Han regnes av de andre i klassen som en «heavy» type, liker «heavy-rock», kjører moped, driver en del ute på kvelden, går ofte på bygdefester, drikker litt, er grov i kjeften og syns i gatebildet. […] Han er en type som skremmer mange voksne.»

I tillegg trekkes cordfløyel frem flere steder som noe som ikke akkurat er mote, det var tydeligvis veldig «ut» og hadde lav status da ungdommene ble intervjuet til denne studien. Men husker det var veldig moderne kun et par år etter at denne boka var gitt ut!

ungdom bakside

Av Jannicke

Jannicke Røgler heter jeg. Jeg brenner for bibliotekutvikling og er opptatt av å videreutvikle bibliotek som sentrale samfunnsinstitusjoner. Jeg jobber som seksjonsleder ved Viken fylkesbibliotek.

Ett svar på “Ungdom og idoler”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s